Rada Powiatowa SLD w Otwocku zaprasza na Radwanków 2018

Rada Powiatowa SLD w Otwocku zaprasza na imprezę patriotyczno - historyczną Radwanków 2018 dla uczczenia 74-tej rocznicy walk o Przyczółek Radwankowski.

NIEDZIELA  2 WRZEŚNIA 2018 r.  o godzinie 14:00.

Spotkajmy się przy pomniku w Radwankowie Szlacheckim.

W PROGRAMIE m.in.:

• ·zaprezentowanie historii walk, które rozegrały się na tym terenie w okresie II Wojny Światowej przez płk. Jerzego Włosińskiego
  • ·wystawa dokumentująca historię walk (fotografie, eksponaty wojskowe)
  • ·Apel Pamięci w wykonaniu młodzieży klas mundurowych Zespołu Szkół Ekonomiczno -Gastronomicznych im. Stanisława Staszica w Otwocku
  • ·złożenie kwiatów przy pomniku i wystąpienia zaproszonych gości,
  • ·program artystyczny: oprawę muzyczną zapewni p. Marek Połynko, wystąpi też zespół ludowy „Sołtysi” gminy KARCZEW  wzmocniony przez grupę młodzieży ze szkół podstawowych z Glinek, Nadbrzeża i Otwocka WielkiegoZ gminy Celestynów przyjadą „Wiejskie Klimaty”
  • ·Uroczystość w części nieformalnej zakończy piknik /przygotowany przez radę sołecką i sponsorów/ przewidziany: grill, kiełbaski, degustacja miejscowych owoców i warzyw przy muzyce: do słuchania i do tańca.

ORGANIZATORZY: Rada Pow. SLD w Otwocku, Koło nr.61 Żołnierzy WP w Górze Kalwarii,  rada sołecka i sołtys Radwankowa Szlacheckiego p.Łukasz Krawczykowski przy współpracy Wójta Gminy Sobienie Jeziory p. Stanisława Wirtka

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!